Сайтът „Калории.бг” се разработва от фирма „Ениак” ООД. Амбициите ни са да предоставяме на всички заинтересовани лица научно-базирана и обективна информация в областта на хранителият състав и здравословното хранене

История

Първият ни проект в областта на здравословното хранене е „СD кулинарна книга със здравословен калкулатор”, която създадохме през 2002 година. Софтуерният продукт е препоръчан от МОН като помагало в професионалното образование по туризъм и хотелиерство и е закупен от почти всички специализирани училища в България.

През годините се оформи идеята да разширим предоставянето на данни, като включим всички основни групи витамини, минерали, мазнини, за да могат потребителите да имат пълна информация за съдържанието на храната.

Сътрудничество

Фирма „Ениак” кани за сътрудничество всички специалисти по хранене и диететика, нутриционалисти и други специалисти, свързани с подобряване на качеството на живот и здраве на населението. Желаем сътрудничество и с производители на хранителни продукти, които да ни предоставят наличната информация за хранителното съдържание на техните марки, с която да допълним базата данни. По този начин ще дадем още по-пълна информация на населението.

Други идеи

Фирма „Ениак” има амбициите чрез различни образователни програми да повишава информираността на младите хора в България в областта на здравословното хранене.

Връзка с нас

гр. София
жк. Света Троица, бл. 347А,
тел. 9282125
e-mail: office@eniak.bg

Лица за контакти:
Георги Георгиев, Управител,
мобилен телефон 0886905014,
Таня Миткова, Ръководител проект,
мобилен телефон 0887332376
 
 Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2023, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД