Пълнени чушки с телешко месо

Нужни продукти
580 грама зелени чушки (около 8 броя почистени чушки)
250 грама телешко месо, смляно на кайма
230 грама домати, червени
 60 мл. вода
 90 грама праз лук
 60 грама кафяв ориз
 30 грама зехтин (около 2 супени лъжици)
  2 грама сол (около 1 чаена лъжичка)
  1 грам черен пипер

Начин на приготвяне
Задушете в тефлонов тиган нарязаните лук със зехтина, добавете ориза и запържете 2-3 мин. Прибавете вода и половината домати, обелени и нарязани на ситно. Оставете да къкри 10 мин., докато оризът почти поеме водата. Добавете каймата, солта и пипера. Оставете на котлона още 7-8 мин., като разбърквате често. Напълнете чушките със сместа, поставете върху всяка резенче домат. Поставете чушките в тавичка, залейте с малко вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 мин.

Друга информация:
Калории за 100 грама - 106 калории
Ястието е за около 4 порции (по 2 чушки в порция).
Източник: "СD кулинарна книга", продукция на "Ениак", 2002 година

Пълна хранителна информация за Пълнени чушки с телешко месо ще намерите в нашата база данни. Може да използвате ястието във ваши менюта. Данните за хранителната информация са изчислени сумарно чрез сайта www.calories.bg и са въведени в нашата база данни, в категория Добавени продукти. Обръщаме внимание на факта, че данните са прогнозни, в зависимост от източниците на информация посочени на сайта.
 
 



Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2024, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД