Първата диета с положинелно становище за “ полезност и ефикасност при намаляване на теглото“

Много ниско калорийната диета

Европейската комисия по безопасност на храните EDSA потвърди, че много ниско калорийната диета има положителен ефект за намаляване на теглото. Това е първият диетичен режим, за който EFSA дава утвърдително становище. Пълният текст може да прочетете на сайта на агенцията

Много ниско калорийната диета е с прием на около 450-800 калории дневно. Тя е предназначена за възрастни хора с висока степен на затлъстяване и индекс на телесната маса над 30. Обикновенно се приемат специални храни /шейкове, разтворими субстанции и други/. Храните трябва да отговарят на стандарта CODEX STAN 203-1995. Диетата се спазва под медицинско наблюдение за 8-16 седмици.

Стандарта CODEX STAN 203-1995 е за специални храни, приложими при много ниско калорийната диета /450-800 калории дневно/. Тези храни трябва да съдържат дневен прием на:
50 грама протеини, 3 грама на линолова киселина и не по-малко от 0,5 грама на алфа-линоленова киселина, 50 грама въглехидрати и 100% от всички нужни витамини и минерали.

Стандарта CODEX STAN 203-1995 и списъка с необходимите хранителни вещества може да свалите в .pdf от тук. А следващият път, когато решите да си купите здравословен шейк за намаляване на теглото, вече знаете за какви съставки да гледате.
 
 Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2024, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД