Рататуй, лек

Нужни продукти
200 грама тиквички
200 грама патладжани
380 грама домати, червени
180 грама чушки
   60 мл. вода
   80 грама лук, кромид
   24 грама олио (около 2 супени лъжици)
   2 грама сол (около 1 чаена лъжичка)
   2 грама бял пипер
   2 грама мащерка
   4 скилидки чесън

Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 60 мин., след което се измиват. Половината от доматите се обелват и се пасират. Добавят се 2 нарявази на ситно скилидки чесън, половината мащерка и бял пипер. Задушават се за около 10 мин., докато се сгъстят. Другите зеленчуци се нарязват на колелца. В тавичка се изсипва доматеното пюре и се разпределя равномерно по дъното. Зеленчуците се подреждат по формата на съда, като се редуват. Поръсва се с останалото олио, мащерка, бял пипер, сол и около 50 мл. вода. Пече се покрито с капак или хартия на 180 градуса около 60 мин.

Друга информация:
Калории за 100 грама - 67 калории
Ястието може да се сервира самостоятелно или като гарнитура към месо, сирене и други.
Източник: Рецептата е взаимствана от тук. Тя е препоръчана в сайта на списание "Saveur"
Може да използвате и комбинирате различни видове тиквички, сини и червени домати, като например показаните на снимката.


Пълна хранителна информация за Рататуй, лек ще намерите в нашата база данни. Може да използвате ястието във ваши менюта. Данните за хранителната информация са изчислени сумарно чрез сайта www.calories.bg и са въведени в нашата база данни, в категория Добавени продукти. Обръщаме внимание на факта, че данните са прогнозни, в зависимост от източниците на информация посочени на сайта.
 
 Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2022, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД