Пастет от извара и сушени домати

Нужни продукти
60 грама извара масленост 2%
10 грама сушени на слънце домати /в олио, зехтин/
10 грама сметана, заквасена
15 грама нискомаслено кисело мляко
 3 грама див лук
 2 грама пресен босилек

Начин на приготвяне
Разбъркват се изварата, сметаната и киселото мляко. Прибавят се нарязаните на ситно домати, див лук и босилек. Добавят се няколко капки пресен лимонов сок и ако е необходимо много малко ситна морска сол. Оставя се да престой на хладно около 15 мин., за да се комбинират вкусовете. Може да се консумира с нарязани на лентички зеленчуци.

Друга информация:

Калории за 100 грама - 108 калории

Продуктите в пастета са за 100 грама. Количество от 100 грама е достатъчно за леко предястие или закуска.
Адаптация по идея от рецептата "Крудите с три соса", книга "Зеленчуци за жизненост", издателство "Рийдърс Дайджест"

Пълна хранителна информация за Пастет от извара и сушени домати ще намерите в нашата база данни. Може да използвате ястието във ваши менюта. Данните за хранителната информация са изчислени сумарно чрез сайта www.calories.bg и са въведени в нашата база данни, в категория Добавени продукти. Обръщаме внимание на факта, че данните са прогнозни, в зависимост от източниците на информация посочени на сайта.
 
 Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2022, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД