Тосканска зеленчукова супа с боб

Нужни продукти
400 грама тиквички, цучини
200 грама зеле, бяло
200 грама боб, зрял
150 грама целина
140 грама моркови
120 грама картофи
100 грама зелен фасул
 75 грама лук, кромид
 45 грама зехтин
 30 грама доматено пюре
 20 грама сушени зеленчуци за супа
 10 грама пресен магданоз
 сол, пипер на вкус

Начин на приготвяне
Сложете боба в голяма тенджера и налейте достатъчно вода, така че да го залее с 5 см. Оставете го да престои една нощ, изцедете и го върнете в тенджерата. Залейте боба с вода и след като заври, оставете да къкри на ниска температура около 1 час. Отцедете от водата. Разбийте с пасатор половината от боба, а останалия запазете.
Загрейте зехтина на умерена температура в голям съд. Добавете ситно нарязаните лук и магданоз и пържете 3 мин. Прибавете доматеното пюре, нарязаните моркови, тиквички, картофи, зеления фасул, зелето и целината и запържете още за 3 мин.
Разтворете сушените зеленчуци във вода, прибавете бобeното пюре и целите бобени зърна. Оставете да къкри на ниска температура за около 1 час, като от време на време разбърквате. Подправете със солта и пипера.

Друга информация:
Калории за 100 грама - 92 калории
Супата е за около 8 порции (приблизително по 200 грама порцията).
Източник: "СD кулинарна книга", продукция на "Ениак", 2002 година
Когато правехме рецептите за CD кулинарна книга, ги адаптирахме за нашия пазар. Сега потърсихме оригинална рецепта на "Тосканска зеленчукова супа с боб" и попаднахме на рецептата на списание списание Saveur , едно от най-авторитетните списания за регионална кухня. Може да я направите и по оригинална рецепта.

Хранителна информация за Тосканска зеленчукова супа с боб ще намерите в нашата база данни. За ястието има данни за калории, белтъчини, мазнини и въглехидрати. Може да използвате ястието във ваши менюта. Данните за хранителната информация са изчислени от източника и са въведени в нашата база данни, в категория Добавени продукти. Обръщаме внимание на факта, че данните са прогнозни, в зависимост от източниците на информация посочени на сайта.
 
 Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2022, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД