Супа с три вида лук

Нужни продукти
180 грама лук, праз (около 2 стръка)
150 грама лук, червен (около 2 средни глави)
150 грама лук, кромид
120 грама картофи (приблизително 1 брой)
100 грама кашкавал "Витоша" (или друго предпочитано полутвърдо сирене)
30 грама зехтин (около 2 супени лъжици)
   1 с.л. сушени зеленчуци за бульон, сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне
Загрейте в тигана зехтина на умерена температура и запържете трите вида нарязан на филийки лук, докато станат златистокафяви, като непрекъснато разбърквате. Сложете солта и пипера, добавете вода, колкото да покрие сместа и прехвърлете в тенджера. Обелете картофа, нарежете на кубчета и го прибавете към лука. Разтворете сухите зеленчуци във вода и добавете в тенджерата. Сложете капак и оставете да покъкри, докато картофите омекнат.
Отделете част от супата, разбийте я с пасатор и върнете обратно в тенджерата. Сервирайте супата с настърганото полутвърдо сирене (кашкавал)

Друга информация:
Калории за 100 грама - 135 калории
Супата е за около 4 порции (по 185 грама порцията).
Порцията е предвидено да се поръси с 25 грама кашкавал. Ако поръсите с 10 грама кашкавал, ще спестите около 50 калории на порция.
Източник: "СD кулинарна книга", продукция на "Ениак", 2002 година

Хранителна информация за Супа с три вида лук ще намерите в нашата база данни. За ястието има данни за калории, белтъчини, мазнини и въглехидрати. Може да използвате ястието във ваши менюта. Данните за хранителната информация са изчислени от източника и са въведени в нашата база данни, в категория Добавени продукти. Обръщаме внимание на факта, че данните са прогнозни, в зависимост от източниците на информация посочени на сайта.
 
 Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2022, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД