Сарми с кафяв ориз и телешко

Нужни продукти
480 грама зеле, бяло (около 8 листа)
250 грама телешко, кайма
150 грама кафяв ориз, среднодълъг
 75 грама лук кромид (приблизително 1 глава)
 36 грама стафиди, тъмни
 36 грама олио, слънчогледово (около 3 супени лъжици)
   6 грама сол (около 1 чаена лъжичка)
200 грама бульон гъбен консервиран
200 мл. вода


Начин на приготвяне
Изчистете зелевите листа от дебелите жилки, поставете ги в тенджера с вряща вода и без да захлупвате, варете около 3-5 мин. Когато омекнат листата, извадете и отцедете добре. В тенджера загрейте олиото на умерена температура, прибавете нарязания на ситно лук и задушавайте до златисто. Добавете ориза и водата. Задушавайте, докато ориза поеме течността. Охладете сместа и я прехвърлете в купа. Добавете смляното телешко месо, стафидите и розмарина и разбъркайте добре. Поставете от плънката в средата на всеки лист, сгънете краищата навътре и навийте на рулца. Ако е необходимо, прикрепете сармите с клечки за зъби, за да запазят формата си.
Подредете сармите в тенджера и налейте гъбения бульон, захлупете и оставете да се варят 20-25 мин. при ниска температура. Сервирайте топли. При желание може да гарнирате с кисело мляко и задушени гъби.

Друга информация:
Калории за 100 грама - 105 калории
Ястието е за около 4 големи порции (по 2 сарми).
Източник: "СD кулинарна книга", продукция на "Ениак", 2002 година

Пълна хранителна информация за Сарми с кафяв ориз и телешко ще намерите в нашата база данни. Може да използвате ястието във ваши менюта. Данните за хранителната информация са изчислени сумарно чрез сайта www.calories.bg и са въведени в нашата база данни, в категория Добавени продукти. Обръщаме внимание на факта, че данните са прогнозни, в зависимост от източниците на информация посочени на сайта.
 
 



Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2017, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД