Елда с гъби

Нужни продукти
200 грама гъби, печурки
35 грама лук, кромид
100 грама моркови
80 грама елда
15 грама олио, слънчогледово (1 супена лъжица)
300 мл. вода
1 грам майорана, сушена (1 щипка)
1 грам мащерка, сушена (1 щипка)
1 грам магданоз, сушен (1 щипка)
2 грама сол

Начин на приготвяне
Настърганите моркови и нарязания лук се запържват в олиото за около 1-2 минути. Добавят се нарязаните гъби и се задушават за около 10 мин., до омекването им. Прибавя се елдата и се бърка 1-2 минути. Налива се топла вода и се добавят подправките. Вари се под капак за около 10-12 мин. Изключва се, когато над ястието има около половин сантиметър вода. Изчаква се около 1 час, за да поеме елдата останалата вода.

Друга информация:

Калории за 100 грама - 74 калории
Ястието е за около 4 порции по 175 грама
Източник: Рецептата е резултат от търсенето ни на здравословни ястия. Многократно изпитана от екипа ни.

Пълна хранителна информация за Елда с гъби ще намерите в нашата база данни. Може да използвате ястието във ваши менюта. Данните за хранителната информация са изчислени сумарно чрез сайта www.calories.bg и са въведени в нашата база данни, в категория Добавени продукти. Обръщаме внимание на факта, че данните са прогнозни, в зависимост от източниците на информация посочени на сайта.
 
 Важно: Този сайт е разработен преди всичко като образователен ресурс. Стремим се да представяме научно-информационни данни в областта на храненето и здравето. Сайтът не е предназначен да осигури медицинска помощ по лични въпроси за здравето или за насочване на лечение. Консултирайте се със здравен специалист по въпроси, относно вашето здраве.

Ползването на сайта предполага, че сте прочели и приели Общите условия на сайта

© Copyright 2022, www.calories.bg, All rights reserved, Сайт на Ениак ООД